جلسه 01: چگونه سایت بسازیم – آموزش ساخت سایت رایگان

بازدید: 173 بازدید

فهرست محتوای این مقاله

شاید برای شما این سوال پیش آمده که چگونه سایت بسازیم و بهترین راه برای ساخت سایت رایگان چیست و سوالاتی از این قبیل که می‌خواهیم در این دوره آموزشی کاملا رایگان به این سوالات پاسخ دهیم.

روش­‌های کسب درآمد در تمامی دوره‌­ها با توجه به نیازهای آن دوره متفاوت است. در حال حاضر هر فرد برای رسیدن به استقلال مالی و کسب درآمد نیازمند داشتن آگاهی از کسب‌وکار اینترنتی است. همچنین لازمه‌­ پیشرفت کسب‌وکارهای سنتی تبدیل آن‌ها به کسب‌وکارهای آنلاین می‌­باشد.

همه کسب‌وکارهای سنتی نیاز دارند، تا خود را بادانش روز مردم هماهنگ کنند و از روش‌های سنتی به سمت روش‌های نوین کسب درآمد تغییر مسیر دهند. امروزه نیاز است، تا همه ما یک کسب‌وکار اینترنتی داشته باشیم و روزبه‌روز در این زمینه موارد جدیدتری را یاد بگیریم.

داشتن درآمد کافی بدون نیاز به تخصص و سرمایه، ایده‌­آل تمامی افراد است. شناخت نیازهای افراد جامعه و پاسخ به این نیازها باعث توسعه کسب‌وکار اینترنتی ­می‌­شود­. رسیدن به درآمد ایده‌­آل بدون احتیاج به برنامه­‌نویس و هزینه‌­های اضافی و فقط با ابتکار عمل از ویژگی­‌های این کسب‌وکار است. پس بیایید همین‌الان در مسیر کسب درآمد اینترنتی (کسب درآمد در خواب) قدم بگذارید.

خب اگر قصد دارید آموزش را رایگان شروع کنید مطالعه این مقاله را ادامه بدهید و با مبانی مقدماتی ساخت وب‌سایت اینترنتی آشنا شوید.

چگونه سایت بسازیم

در این آموزش قصد داریم برای شما مراحل راه اندازی یک سایت را توضیح دهیم. و حتی موارد مناسب و کاربردی که اکثر طراحان سایت برای راه اندازی یک سایت به کار می‌برند را به شما عزیزان معرفی کنیم. با ما همراه باشید.

در این مقاله به شما توضیح می‌­دهیم چگونه سایت خودتان را از صفر بسازید. پس‌ از طی کردن مراحلی که در اینجا به آن اشاره می‌­کنیم به‌راحتی می­‌توانید سایت خودتان را راه‌اندازی کنید.

در واقع شما از ۳ طریق می‌توانید سایت بسازید:

✅ ساختن سایت از طریق ساخت یک وبلاگ و سپس نصب دامنه بر روی آن
✅ استفاده از سایت سازها: شما باید در این سایت‌ها عضو بشوید و سپس وب‌سایت خود را ایجاد کنید.
✅ استفاده از سیستم مدیریت محتوا CMS مثل وردپرس که درواقع نرم‌افزارهایی هستند که امکانات زیادی را برای ایجاد وب‌سایت‌های مختلف با کاربردهای گوناگون مثل فروشگاهی، شرکتی و… در اختیار شما قرار می‌دهند. اگر می‌خواهید وب‌سایتتان را بدون اینکه به برنامه‌نویسی نیازی داشته باشد راه‌اندازی کنید باید از CMS استفاده کنید.
برای راه‌اندازی یک وب‌سایت به چند مؤلفه اصلی نیاز داریم. که یکی‌یکی به بررسی این مؤلفه‌ها می‌پردازیم. سپس آموزش صفر تا صد راه‌اندازی سایت به‌صورت عملی و مدیریت آن با سیستم مدیریت محتوای وردپرس را به شما آموزش می‌دهیم.

دامنه چیست

در پاسخ به این سوال که چگونه سایت بسازیم باید بدانید شما تقریباً هرروز در دنیای اینترنت با دامنه سروکار دارید. در اینترنت وب‌سایت شما باید یک آدرس منحصربه‌فرد داشته باشد تا مشتری‌های شما بتوانند با واردکردن آن در مرورگر به وب‌سایت شما دسترسی پیدا کنند. دامنه درواقع اسمی اختصاصی است که هر وب‌سایتی برای متفاوت بودن و قابل‌دسترس بودن نسبت به بقیه وب‌سایت‌ها به خود می‌گیرد.

پس شما باید سعی کنید نامی برای سایتتان انتخاب کنید که فهم آن برای کاربران سایت راحت باشد، به‌راحتی بتوانند آن را یاد بگیرند و بدون دردسر نام سایت شمارا جستجو کنند. نامی که برای سایتتان انتخاب می‌کنید دارای یک پیشوند (www) و پسوند می‌باشد (مثل ir, com, org). بنابراین قسمت اول هر دامنه www و قسمت دوم اسم دامنه (همان اسم سایت) و قسمت سوم پسوند موضوعی دامنه است.

بهترین پسوند دامنه چیست

جالب است بدانید که اکثر دامین‌های دو حرفی درواقع مخفف نام کشورها می‌باشند (برای مثال ir مخفف شده Iran است یا us مخفف شده­ United States است). پسوند دامنه درواقع بیانگر نوع و زمینه فعالیت سایت شما است. مثلاً پسوند ir به این معنی است که سایت شما ایرانی می‌باشد و یا پسوند com که مخفف commerce است به معنی سایت تجاری می‌باشد.

برای مثال اگر یک سایت شرکتی دارید بهتر است از پسوند com. استفاده کنید البته دات کام به معنای Commercial است نه به معنای Company! توجه داشته باشید که دامین‌ها باید به‌صورت ماهانه یا سالانه تمدید یا خریداری شوند.

اما به این نکته توجه کنید؛ دامینی که انتخاب می‌کنید بهتر است با موضوع و محتوای سایتتان هماهنگ باشد، چون این موضوع بر روی سئو سایت اثر می‌گذارد. انتخاب یک دامین متناسب با سایت می­‌تواند سئو سایت را بالا ببرد و باعث شود سایت شما اعتبار بیشتری نزد گوگل به‌دست آورد.

ثبت دامنه مناسب

برای رسیدن به پاسخ این سوال که چگونه سایت بسازیم قبل از هر چیزی باید یک دامنه مناسب برای خودتان ثبت کنید.

نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که دامنه‌ها اختصاصی هستند بنابراین قبل از ثبت دامنه شما باید مطمئن شوید که دامنه مدنظرتان خالی است یا خیر. به‌صورت سالیانه خریداری می‌شوند. مثلاً شما یک دامنه را برای مدت یک یا چند سال خریداری می‌کنید، بعد از به اتمام رسیدن این دوره اگر دوباره دامنه‌ی خود را تمدید نکنید دیگران می‌توانند این دامنه را در اختیار بگیرند.

چند مثال درباره دامنه

به‌عنوان‌مثال دامنه سایت گوگل google.com و دامنه سایت وردلند  wordland.com است. این یک تعریف کلی از domain سایت است و این دامنه بیانگر نام سایت شما، حوزه کاری شما یا ملیت شما باشد. به‌عنوان‌مثال دامنه‌های co. برای سایت‌های شرکتی و com. برای سایت‌های بین المللی (البته در اوایل برای سایت‌های فروشگاهی به‌کار می‌رفت.) و دامنه‌های ir. مختص کشور ایران می‌باشند. دامنه چیست؟

هاست چیست

بخش‌ هاست را می‌توانیم دقیقاً به یک فضای مغازه تشبیه کنیم. فضای مغازه شامل فضا برای تمامی اجناس و خدماتی است که شما به مشتری مغازه نمایش می‌دهید. هاست هم دقیقاً شامل محتوایی است که می‌توانید، به بازدیدکنندگان سایت نمایش بدهید. این محتوا می‌تواند شامل متنی که همین‌الان در حال مطالعه آن هستید باشد، فرم یا تصویری که ابتدای همین مطلب دیدید و یا فیلمی که در سایت ما مشاهده خواهید کرد.

این اطلاعات روی هارد یک کامپیوتر قوی که همیشه به اینترنت متصل است. همین‌طور همیشه روشن است، قرار دارند و ما با استفاده از دامنه می‌توانیم به این اطلاعات دسترسی داشته باشیم.

حالا باید دامین خود را روی یک هاست یا همان میزبان وب قرار دهید. هاست فضایی مشخص بر روی شبکه اینترنت می‌باشد، که تمامی داده‌های سایت شما بر روی این فضا قرار می‌­گیرد. البته همین هاست‌ها نیز به چند دسته تقسیم‌بندی می‌شوند: هاست اشتراکی، هاست اختصاصی، هاست محلی(لوکال هاست)، هاست پرسرعت، هاست مجازی، هاست رایگان، هاست ابری، هاست نامحدود و هاست خوشه‌ای.

انواع هاست برای ساخت سایت

هاست‌ها ازنظر سیستم‌عامل به دو دسته تقسیم می‌شوند: ویندوز و لینوکس. شما برای مدیریت کردن هاستتان (مواردی مثل انتقال فایل و نصب قالب) باید از کنترل پنل استفاده کنید.

دو مدل هاست وجود دارد. هاست ویندوزی و لینوکسی که اینجا بیشتر در موردش توضیح داده‌ایم. البته قبل از ادامه کار بهتراست به‌صورت عملی آموزش خرید هاست و دامنه را مشاهده کنید:

قبل از انتخاب پلتفرم، نوبت به تهیه میزبانی وب یا هاستینگ می رسد. تمامی شما کاربران گرامی با بخش هاستینگ آشنایی کامل دارید و صد در صد میدانید برای راه اندازی سایت در ابتدا نیاز به تهیه هاست و ثبت دامنه است. پیشنهاد میکنم هاست یا سروری تهیه کنید که با وردپرس و قالب های حرفه ای سازگار باشد و حتما هاست لینوکسی باشد.

در اصل هاست فضایی است روی سرور هایی که سیستم عامل آنها مبتنی بر لینوکس یا ویندوز می باشد. میزبانی وب خانه وب سایت شما در اینترنت است. هر وبسایت نیاز به میزبانی وب دارد و هر وب سایت نیازهای متفاوتی دارد.

قیمت هاست چقدر است

برای مثال هرچه فضای ذخیره اطلاعات بیشتری بخواهید هزینه شما بیشتر می‌شود. سرویس‌های میزبانی وب رایگان هم برای استفاده وجود دارند، ولی با توجه به اینکه دارای محدودیت هستند و استانداردهایی را رعایت نمی‌کنند، پیشنهاد نمی‌شود که از این هاست‌ها استفاده کنید.

پس در انتخاب شرکتی که قصد دارید هاستتان را از آن خریداری کنید، خیلی دقت کنید. همان‌طور که در قسمت قبل گفته شد باید دامین خود را ماهانه یا سالانه خرید یا تمدید کنید، هاست هم مانند دامین باید به‌صورت ماهانه یا سالانه خریداری یا تمدید شود.

هاست ویندوزی یا لینوکس

از محبوب‌ترین کنترل پنل‌های ویندوزی می‌توان به Website Panel, Plesk و از محبوب­ترین کنترل پنل‌های لینوکسی می‌توان به Cpanel, DirectAdmin اشاره کرد.
معمولاً برای سایت‌هایی که با زبان asp.net و پایگاه داده‌ی MYSQL ساخته می‌شوند از هاست‌های ویندوزی استفاده می‌شود.
سایت‌هایی که با زبان php و پایگاه داده‌ی MYSQL ساخته می‌شوند نیز، از هاست‌های لینوکسی استفاده می‌شود.
با توجه به اینکه وردپرس با زبان php توسعه‌یافته است، پیشنهاد می‌کنیم از هاست‌های لینوکس استفاده شود.

انتخاب هاست مناسب برای سایت شما

پس برای راه‌اندازی یک وب‌سایت به دو موردنیاز است که حتما باید داشته باشید:

✅دامنه یا همان نام سایت

✅هاست یا همان فضای سایت

بعد از تهیه این دو مورد باید دامنه را به‌وسیله‌ی DNSهایی که شرکت ارائه‌دهنده هاست در اختیار شما قرار داده است به هاست خود متصل کنید.

هاست به معنی میزبان است و فضایی از یک سرور همیشه روشن است که برای سایت تدارک دیده‌شده است. درواقع شما اگر بخواهید که یک وب‌سایت داشته باشید باید بتوانید اطلاعات سایت خود را در یک فضای امن و مطمئن در بستر اینترنت قرار بدهید به این صورت اطلاعات سایت شما در تمام جهان در دسترس می‌باشد.

میزبان وبی که انتخاب می‌کنید خیلی اهمیت دارد چون فضایی است که اطلاعات سایت بر روی آن قرار می‌گیرد و باید با توجه به میزان محتوا و حجم اطلاعاتی که قرار است روی سایت قرار دهید انتخاب کنید. هزینه سرویس‌های میزبانی وب با توجه به امکاناتی که در اختیار شما قرار می‌­گیرد، متغیر است.

سایت استاتیک بسازیم یا داینامیک

اما کمی درگیر مسائل فنی شدیم و سوال این بود: چگونه سایت بسازیم

قبل از هر چیز نیاز دارید که با انواع سایت‌ها آشنایی پیدا کنید و هریک از ویژگی‌های آن­‌ها را بهتر بشناسید تا بتوانید با توجه به نیازتان یک انتخاب درست داشته باشید، پس با ما همراه باشید تا با انواع آن‌­ها آشنا شوید.

سایت‌های استاتیک (ایستا) نسبت به سایت‌های داینامیک (پویا) امنیت بالاتری دارند، البته اگر در سایت‌های داینامیک (پویا) در طراحی و کد نویسی سایت از شیوه‌های درست استفاده شود، می‌توان امنیت سایت را بالا برد.

اما با توجه به اینکه سایت‌های داینامیک(پویا) دارای پنل مدیریت یا نرم‌افزارهای مدیریت محتوا مثل وردپرس هستند، بدون داشتن دانش برنامه‌نویسی می‌­توان هر نوع تغییری در آن اعمال کرد و با توجه به اینکه نیازی به مراجعه کردن به طراح وب نیست بخشی از هزینه‌های بروزرسانی و اعمال تغییرات از بین می‌­رود.

درنتیجه اگر سایت شما نیاز به اعمال تغییرات زیادی داشته باشد، سایتتان را باید از نوع داینامیک یا پویا انتخاب کنید تا نیازی به پرداخت هزینه به طراح وب نداشته باشید و خودتان بتوانید این تغییرات را به‌راحتی اعمال کنید. ولی اگر سایت کوچکی راه‌اندازی می‌کنید که نیاز به اعمال تغییرات ندارد، سایت از نوع استاتیک یا ایستا برای شما گزینه‌ی بهتری خواهد بود.

در جلسه بعدی بصورت کاملا عملی به شما توضیح خواهیم داد که چگونه سایت بسازیم و بهترین سیستم مدیریت محتوای دنیا را روی آن نصب کنیم.

( وردلند با ارائه آموزش های ساخت سایت از صفر تا صد با طراحی لگو ، طراحی بنرها ، آیکون ها ، فروشگاه آنلاین ، ساختن اپلیکیشن های اندروید ، آی او اس ، بهینه سازی وب سایت های خود و درست کردن سئو سایت ، شما دوستان عزیز را یاری خواهد کرد . )

وب سایت بیان کار اولین وب سایت مشاغل و آگهی رایگان است که برای معرفی مشاغل خود آن رابه شما پیشنهاد می کنیم.  لینک وب سایت (کلیک کنید

مطالعه بیشتر