جلسه 1: وردپرس چیست؟ چگونه سایت بسازیم؟

بازدید: 137 بازدید
جلسه 1: وردپرس چیست؟ چگونه سایت بسازیم؟

جلسه ۱: وردپرس چیست؟ چگونه سایت بسازیم؟

همه کسب‌وکارهای سنتی نیاز دارند تا خود را با دانش روز مردم هماهنگ کنند و از روش‌های سنتی به سمت روش‌های نوین کسب در‌آمد تغییر مسیر دهند. امروزه نیاز هست تا همه ما یک کسب و کار اینترنتی داشته باشیم و روز به روز در این زمینه موارد جدیدتری را یاد بگیریم. پس بیایید همین الان در مسیر کسب درآمد اینترنتی (کسب در آمد در خواب) قدم بگذارید.

اگر قصد دارید این آموزش‌ها را بصورت متنی و تصویری مشاهده کنید که همین مقاله را ادامه دهید و سپس به مقاله‌های بعدی آموزش رایگان وردپرس مراجعه کنید تا بصورت کاملا رایگان به شما نحوه راه اندازی سایت را توضیح دهیم.

چنانچه قصد دارید این آموزش‌ها را بصورت ویدیویی دنبال کنید می‌توانید ازپکیج آموزش وردپرس استفاده کنید. در این پکیج شما را بصورت ویدیویی با راه اندازی سایت آشنا خواهیم کرد.

اگر قصد دارید خیلی حرفه‌ای باشید و پشت صحنه کسب‌وکارهای اینترنتی مثل وردلند را ببینید و تجربیات چند ساله مدیر وبسایت وردلند را دریافت کنید می‌توانید از پکیج جامع وبمستران طلایی استفاده کنید.

خب اگر قصد دارید آموزش را رایگان شروع کنید این مقاله را ادامه بدید و با مبانی مقدماتی ساخت وبسایت اینترنتی آشنا شوید.

چگونه سایت بسازیم؟
برای راه اندازی یک وبسایت چند مولفه اصلی رو نیاز داریم. که یکی یکی به بررسی این مولفه ها میپردازم. سپس شروع می کنیم به آموزش صفر تا صد راه اندازی سایت بصورت عملی و مدیریت آن با سیستم مدیریت محتوای وردپرس

دامنه یا دامین (Domain) چیست؟
دامنه یا دامین دقیقا همون آدرس وبسایت هست. به عنوان مثال دامنه سایت گوگل google.com و دامنه سایت وردلند wordland.ir هست. این یک تعریف کلی از domain سایت هست و این دامنه بیانگر نام سایت شما ، حوزه کاری شما یا ملیت شما باشه. به عنوان مثال دامنه های .co برای سایت های شرکتی و com برای سایت های بین المللی ( البته در اوایل برای سایت های فروشگاهی بکار میرفت ? ) و دامنه های ir مختص کشور ایران می باشند. توضیحات بیشتر را اینجا بخوانید.

هاست یا میزبانی وب (Host) چیست؟
بخش هاست رو میتونیم دقیقا به یک فضای مغازه شباهت بدیم. فضای مغازه شامل فضا برای تمامی اجناس و خدماتی هست که شما به مشتری مغازه نمایش میدید. هاست هم دقیقا شامل محتوایی هست که میتونید به بازدیدکنندگان سایت نمایش بدید. این محتوا می تواند شامل متنی که همین الان دارید مطالعه میفرمایید باشه یا تصویری که ابتدای همین مطلب دیدید و یا فیلمی که در سایت ما مشاهده خواهید کرد.

این اطلاعات روی هارد یک کامپیوتر قوی که همیشه به اینترنت متصل هست و همیشه روشن هست قرار دارند و ما با استفاده از دامنه می‌توانیم به این اطلاعات دسترسی داشته باشیم. (اینقدر ساده و روون این رو توضیح دادم که خودمم روشن‌تر شدم )

خب حالا دو مدل هاست داریم. هاست ویندوزی و لینوکسی که اینجا بیشتر در موردش توضیح دادیم.

سیستم مدیریت محتوا یا CMS چیست؟
برای راه اندازی وبسایت می تونید توسط نرم افزار های مختلفی سایت خودتون رو راه اندازی کنید. در علم طراحی و راه اندازی وبسایت برای پیاده سازی یک وبسایت باید کد هایی نوشته می شد. به عنوان مثال در زبان html برای اینکه یک تصویر در یک صفحه وب قرار دهیم باید کد  را در کد های آن صفحه قرار میدادیم. خب این کار رو با نرم افزار های مختلف مثل dream viewer یا نرم افزار frontpage میشد انجام داد اما برای مدیر یک شرکت یا یک بنگاه دار اصلا این کار جالبی نبود که با این کد ها و نرم افزار ها سر و کله بزنن و یا بد تر از اون نمیشد برای درج یک مطلب یا محصول یا خبر جدید یک صفحه جداگانه طراحی و کد نویسی کرد. این شد که cms ها یا سیستم های مدیریت محتوا وارد عرصه وب شدند.

CMS مخفف content management system هست که همون مفهوم مدیریت محتوا رو میرسونه . در CMS ها اطلاعات از یک دیتابیس خوانده شده و با اجرای کد ها و تجزیه تحلیل اطلاعات طی چند صدم ثانیه ، این اطلاعات در معرض دید بازدیدکننده قرار داده خواهد شد.

سیستم مدیریت محتوا یا Content Management System به شما اجازه مدیریت اطلاعات و فایل‌های سایت و انجام تغییرات و محتوای سایت از طریق یک پنل ساده و البته فارسی را می‌دهد. پس سیستم های مدیریت محتوا عملا سایت شما را داینامیک می‌کنند. راستی فراموش کردم بگم که دو مدل سایت داریم. استاتیک و داینامیک. اگر می‌خواهید تفاوت بین سایت‌های استاتیک و داینامیک رو بدونید این ویدیو رو حتما ببینید.

یه خاطره: اوایل کارم چون با سیستم وردپرس آشنا نشده بودم یک وبسایتی راه اندازی کردم که برای قرار دادن مطالب جدید هر بار قالب رو توی نرم افزار dreamweaver باز می کردم و کد های قالب رو تغییر می دادم. چون آموزش جامع و کاملی مثل دوره آموزش وردپرس از ابتدا تا انتها نبود٬ نمی دونستم که دقیقا باید چه کاری انجام بدم. اما شما همین الان چون مفهوم سیستم مدیریت محتوا رو درک کردید پس دیگه نیازی نیست هر بار قالب سایتتون رو تغییر بدید مثل من! . پس همین الان بریم سراغ وردپرس و اینکه وردپرس چیست؟

وردپرس چیست؟
وردپرس چیست؟ خب شاید این سوال هم برای شما پیش اومده باشه که وردپرس چیه و اصلا به چه دردی میخوره. سعی می کنم این آموزش رو واضح و ابتدایی بنویسم تا دوستانی که تازه با مفاهیم اینترنت آشنا شدن هم بتونن این موضوع وردپرس چیست رو درک کنند.

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا ( cms ) همه کاره و چند منظوره تحت وب هست که با زبان php کد نویسی شده و می توانید با آن انواع سایت های وبلاگی ، شخصی ، فروشگاهی ، شرکتی و هر نوع سایت دیگری را راه اندازی کنید.

وردپرس توسط تیم automattic ساخته شده و در چند سال نخست فقط برای ایجاد سایت های وبلاگی استفاده می شد. اما طراحی و کد نویسی افزونه ها و قالب های حرفه ای وردپرس ماجرا را تغییر داد. امروزه شما هر نوع قالب وردپرس اعم از وبلاگی، مجله ای خبری، شرکتی، مشاور املاک، دانلود، شخصی، فروشگاهی، پزشکی و آموزشی را می توانید برای وردپرس پیدا کنید. پس وردپرس امروز می تواند برای شما هر نوع سایتی راه اندازی کند. بدون دردسر

متن باز بودن وردپرس
اولا اینکه وردپرس یک سیستم اپن سورس هست. حالا اپن سورس یعنی چی؟ اگر شما یه نرم افزار رو بردارید و داخلش تغییراتی بدید قطعا نویسنده اون ناراحت میشه که چرا نرم افزار ما رو برداشتی اما وردپرس اینطور نیست. حتی می تونید داخل مدیریت سایتتون بنویسید کد نویسی شده توسط من .کسی هم بهتون کاری نداره

استفاده بسیار زیاد در بین سایت‌ها
دوما اکثر سایت های دنیا از وردپرس استفاده می کنند. طبق آخرین آمار ها بیش از ۳۰% از سایت های جهان از وردپرس استفاده می کنند که این آمار خوبی هست و نشان دهنده محبوبیت این سیستم مدیریت محتوا در بین سایت های جهان است. از سایت هایی که از وردپرس استفاده می کنند می توان از وبلاگ فیسبوک و سایت AngryBirds و Google Ventures و سایت کوکا کولا نام برد.

امنیت بالا
سوما وردپرس مطمئن و با امنیت بالا هست. همونطور که گفتم اکثر سایت های دنیا از وردپرس استفاده می کنند و تا حالا فکر نمی کنم بلاگ فیسبوک که از وردپرس استفاده می کنه و یکی از پر بازدیدترین سایت های جهان هست هک شده و یا امنیتش به خطر افتاده باشه.

قیمت وردپرس
وردپرس رایگانه و میتونید همین الان از همین صفحه اون رو بصورت رایگان دانلود کنید.

نصب آسان و راحت
به راحتی و با چند کلیک می تونید وردپرس رو نصب کنید. قبول ندارید و تا حالا نصب نکردید؟؟ امتحان کنید

بروزرسانی مداوم و قابلیت بک آپ گیری منظم
وردپرس هر چند مدت بروزرسانی میشه و با هر بروزرسانی قابلیت های خوبی بهش اضافه میشه و همچنین می تونید از سایتتون بک آپ بگیرید.

انتخاب طیف عظیمی از قالب‌ها
قالب های زیادی برای وردپرس طراحی شده و همین وردلند خودتون رو هم که بگردید کافیه برای اینکه یه قالب زیبا برای سایتتون دریافت کنید.

و بسیاری امکانات دیگر که با نصب وردپرس خواهید دید…
اگر شما هم می خواهید قوی ترین سیستم مدیریت محتوای جهان را روی سایتتان نصب کنید همین الان وردپرس را دانلود کنید!

در مرحله بعدی باید سایتتون رو روی سیستم شخصی خودتون نصب و راه اندازی کنید.

مطالعه بیشتر